Schilderijen

GALERIJ


Hieronder vindt u een overzicht van haar werken per thema of via het submenu. De thema's zijn: ZEE-LAND SCHAPPEN, POLDER-LANDSCHAP, LANDSCHAP RIET, GOLDEN YEARS, VARIA, INTERMEZZO, LITTLE BLACK TREASURE

TUSSEN EB EN VLOED

Acryl op canvas


ZEE-LAND SCHAPPEN


Carmen omschrijft haar acrylschilderijen als "Lyrisch Expressionisme". In haar serie ZEE-LAND SCHAPPEN belicht Carmen het polderlandschap, de verlenging van haar eigen tuin.      


Deze manier van schilderen is ontstaan naar aanleiding van een bezoek aan de TATE GALLERY in London.

Hier heeft zij voor het eerst de prachtige werken van William Turner "in het echt" gezien. Deze ontmoeting heeft haar een vernieuwde kijk gegeven op haar eigen landschappelijk werk. In andere schilderijen laat zij rietstengels zien, die enorm uitvergroot zijn. Riet is meestal als bescheiden begeleider door heel de polder verweven. Altijd aanwezig en iedere dag anders van kleur, is dit gewas zeer ondergewaardeerd. 

POLDER-LANDSCHAPPEN  


Carmen omschrijft haar acrylschilderijen als "Lyrisch Expressionisme".

In haar serie POLDER-LANDSCHAPPEN belicht Carmen het polderlandschap, de verlenging van haar eigen tuin. Deze manier van schilderen is ontstaan naar aanleiding van een bezoek aan de TATE GALLERY in London. Hier heeft zij voor het eerst de prachtige werken van William Turner "in het echt" gezien. Deze ontmoeting heeft haar een vernieuwende kijk op haar eigen landschappelijk werk gegeven.                                  

LANDSCHAP - RIETKRAAG

                                    

Carmen omschrijft haar acrylschilderijen als "Lyrisch Expressionisme". In haar serie Rietkraag in de Polder belicht Carmen het rietgewas, een minder opvallende plant. Riet is meestal als bescheiden begeleider door heel de polder verweven. Carmen heeft hier de Rietstengels uitvergroot weergegeven om de schoonheid ervan te benadrukken. Altijd aanwezig en iedere dag anders van kleur, is dit gewas zeer ondergewaardeerd.

                                                             

Schilderen betekent voor Carmen gevisualiseerde energie, emotie en spontaniteit

Carmen ziet de emotie als een van de belangrijkste elementen van het creatieve vermogen.

Wat zij zoekt is niet de werkelijkheid maar het onbewuste, het geheime spel tussen waarneming en expressie.

GOLDEN YEARS


Carmen omschrijft haar acrylschilderijen als "Lyrisch Expressionisme". Deze schilderijen ontstaan als een soort dagboeken met een eigen poëtische beeldtaal. Het hoofdthema zijn menselijke gedaanten in vaag aangeduide landschappen met architectonisch ogende elementen.

                                   

Carmen ziet de emotie als één van de belangrijkste elementen van het creatieve vermogen. Wat zij zoekt is niet de werkelijkheid maar het onbewuste, het geheim van het menselijke bestaan. Schilderen betekent voor Carmen visualiseerde energie, emoties en spontaniteit. Dit als een voortdurend wisselspel tussen intuïtie en analyseren, tussen dynamiek en rust, opgewonden zijn en gelatenheid, orde en chaos.                                                


Een werkproces als een emotionele  evenwichtact tussen perfectie en nonchalance, om uiteindelijk door te dringen tot haar binnenste universum, het Labyrint van de ziel. Door haar manier van schilderen krijgen haar werken een spiritueel karakter.

VARIA

INTERMEZZO

LITTLE BLACK TREASURE

KUNSTBOEK


Bekijk online het boek vol kunstwerken van Carmen Milhous Arendt